13423818_10207254598983282_3832321835172664752_n

Maja Halilović je rođena 1985.g. u Tuzli.

Dizajnom se bavi već petnaest godina.

Radila je kao glavna kostimografkinja u pozorištu Brčko. Radila je na kostimografiji nekoliko alternativnih filmova bosansko-hercegovačke produkcije, i kao dizajnerica covera albuma.

Dobitnica je nagrade za inovativnu ideju 2011.g. za žensko poduzetništvo – Fond Fondacija CURE i Udruženje Infohouse.

Izlagala je u Londonu, Ljubljani, Brnu, Kelnu, Beogradu i u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine. Njene unikatne leptir mašne se prodaju diljem svijeta.

Godine 2018. izlaže na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera Imm Cologne u Kelnu u sklopu Pure Talents platforme za predstavljanje mladih dizajnera.

Iste godine, 2018. njena dva rada ulaze u uži krug nominacije za najbolji dizajn na Internacionalnim studenskim bijenalima 2018. Riječ je o radovima “Miss Safety” i “Billie Jeans”.

Godine 2019., rad u polju biodizajna “IMM64BS” izlaže u Beogradu u sklopu platforme Young Balkan Designers i Mikser festivala.

Trenutno drži predavanja o njenom istraživačkom radu unutar sasvim nove grane dizajna – biodizajn. Predavanja je držala dva puta u Beogradu/u sklopu Beogradskog Manifesta Film&Art Zone i u KC Baraka; Sarajevu/unutar prostorija Asocijacije arhitekata u BiH i uskoro u drugim gradovima BiH.

Inspirisana je ljudskim duhom koji potražuje nove puteve od onih već utabanih, inovatorima i pionirima, slobodnim misliocima, društvenim revolucijama i revolucionarnim ženama; naukom, umjetnošću, književnošću, muzikom, i politikom; iako nema uzore divi se radu Nikole Tesle, Bjork, Alberta Einsteina, Iris Van Herpen, Husseina Chalayana, Alexander McQueena, Andrei Arsenyevich Tarkovsky, Stanley Kubricka…

Save